Treenitoppi ja -liivit H&M // Legginssit BoomBody Store // Juoksulenkkarit ASICS Gel-Kayano 23 (eri värisinä täältä*)

Tämä päivä on mulle aivan erityinen, sillä saan toimia Kuukauden bloggaajana Facebookin Nordic Style & Beauty -ryhmässä. Tuo ryhmä on mulle todellinen inspiraation lähde, sillä kaiken urheiluhömpötyksen ohella rakastan pukeutumista ja muutenkin laittautumista. Arkena pukeudun yleensä hyvinkin tylsästi mukaviin vaatteisiin, mutta auta armias kun lähdetään juhliin! Laittautumisessa menee helposti se kolme tuntia hiustenlaittoineen ja meikkeineen 😉 Näistä en ole tänne juurikaan kirjoitellut, sillä blogini aihepiiri käsittelee pääasiassa liikuntaa ja mielen hyvinvointia, mutta katsotaan jos tässä saisi lähiaikoina toteutettua tuohon aiheeseen sopivan liikkujan kauneudenhoito-postauksen.

Tällä hetkellä keskustellaan ja kirjoitellaan hyvin paljon kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista. Aiheesta tuskin keskusteltaisiin niin paljon, jos hyvinvoinnin puute ei olisi ongelma. En itsekään aina pysty sanomaan elämäni olevan jatkuvasti täydellisessä balanssissa (hei ihmisiä me kaikki vaan ollaan) ja juuri sen vuoksi pohdiskelenkin näitä asioita. Milloin viimeksi sä olet pysähtynyt ja kysynyt itseltäsi miten voit? Niin kuin silleen ihan rehellisesti.

Hyvinvointi

Hyvinvointi ja hyvä olo eivät ole niin yksioikoisia asioita kuin niiden luulisi olevan, sillä hyvinvointi koostuu monen tekijän summasta. Listasin alle kuusi erilaisia hyvinvoinnin osa-alueita, jotka vaikuttavat siihen miltä meistä yleisesti tuntuu. Nämä kuusi osatekijää ovat niin tiukassa riippuvuussuhteessa keskenään, että aina ei pysty edes määrittelemään mistä yksi osa-alue alkaa ja mihin se päättyy. Mutta kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin kannalta olisi ehdottoman tärkeää, että ne olisivat keskenään tasapainossa. Mitä jos pysähtyisit hetkeksi miettimään ovatko nämä elämäsi osa-alueet balanssissa?

Fyysinen hyvinvointi

Miten sun kehosi voi? Liikutko riittävästi, nukutko ja syöt hyvin, jotta jaksat tehdä päivän askareet? Vai onko sulla jatkuvasti sellainen vetämätön olo, kun energiatasot ovat alhaalla eikä mitään meinaa jaksaa tehdä loppuuun?

Henkinen hyvinvointi

Onko elämäsi tasapainossa? Elätkö sellaista elämää, jota itsekin arvostat? Vai käytätkö jatkuvasti henkisiä voimavarojasi negatiivisiin asioihin, jotka kuluttavat päivittäistä jaksamistasi? Kirjoittelin esimerkiksi Tarpeeksi tavaraa-postauksessa kuinka jatkuva sekasotku kuluttaa mun energioita.

Sosiaalinen hyvinvointi

Millainen ihmissuhdeverkosto sulla on? Miten huolehdit siitä, että elämäsi tärkeimmät ihmiset säilyvät rinnallasi? Käytkö kavereiden kanssa kahvilla tai perhettä moikkaamassa? Vai tunnetko itsesi kenties yksinäiseksi?

Emotionaalinen hyvinvointi

Kuinka tyytyväinen olet tunne-elämääsi? Onko tunne-elämäsi yhtä vuoristorataa vai tappavan tasainen? Kumpaa haluaisit sen olevan?

Älyllinen hyvinvointi

Saatko tarpeeksi älyllisesti vaativia haasteita? Pääsetkö esimerkiksi kehittämään itseäsi työssäsi tai opiskeluissasi? Itse nautin suuresti siitä kun pääsen opettelemaan jotain aivan uutta. Toisaalta työssäni on myös erittäin tarpeellista kouluttautua ja opetella uusia asioita, sillä IT-ala kehittyy jatkuvasti.

Taloudellinen hyvinvointi

Viimeisenä listauksessa, mutta ei todellakaan vähäpätöisimpänä, sillä rahahuolet todella kalvavat hyvinvointia. Isoäitini sanoin: ”Raha ei tuo onnea, mutta kyllä se elämää helpottaa.” Onko sun tulot ja menot balanssissa? Vai alatko hyvissä ajoissa ennen palkkapäivää laskemaan kuinka monella sentillä sitä makaronia saakaan?

Hyvinvointibloggarina huolestun suuresti siitä, että tämän hetken liikunta- ja laihdutusinnostuksessa otetaan tavoitteeksi useimmiten pelkästään fyysisen hyvinvoinnin parantaminen, kun ongelmat voivat olla lähtöisin jostain aivan muualta. Onhan se toki helpompaa lähteä karsimaan lautaselta tavaraa tai lisäämään liikuntaa kuin karsia ympäriltään negatiivisesti vaikuttavat ihmiset kuin lähteä pohtimaan syvällisemmin mistä kaikki saa alkunsa. Tämän postauksen ideana on siis osoittaa, että olemme varsin monimutkainen kokonaisuus ja ettei se vika ole aina siellä missä se näyttäytyy, vaan se voi olla seuraus jostain aivan muusta. Ei ole siis yhtään turhaa tai itsekästä pohtia perinpohjaisesti omaa elämääsä ja tehdä sille jotain jos kaikki palikat eivät ole kohdillaan. Tehdään siis enemmän niitä asioita, joista nautimme ja karsitaan negatiiviset asiat minimiin. Muista, että sulla on vaan yksi elämä ja sä voit päättää miten sä haluat elää sitä.

Jos tykkäät seurata mun blogia, klikkaa ihmeessä itsesi mukaan matkaan esimerkiksi Facebookissa, InstagramissaBloglovinissa tai Blogit.fissä. Ai niin ja jos tykkäsit tästä postauksesta, älä unohda klikata otsikon alapuolella olevaa sydäntä tykkäyksen merkiksi!

*Sisältää mainoslinkkejä

Lue myös aiheeseen liittyvä postaus ”Pitäiskö sun laihduttaa?

2 Comments

  1. Enpä ole ennen ajatellut hyvinvoinnin olevan noin moninaista! Kiitos postauksesta 🙂

Vastaa

css.php