Näitä kuvia katsellessa ei voi miettiä muuta kuin että IR ei tekisi yhtään pahaa kun väri on niin lumikin valkoinen 😀 Mutta asiaan! En ole pahemmin blogiin tai minnekään muuallekaan kirjoitellut tarkemmin miten treenaan tällä hetkellä, joten tässä tulee! Päiväni ovat kuluneet nyt jo hyvän tovin (kuinkakohan monta vuotta?) kaavalla aamulla töihin, töiden jälkeen salille ja sieltä kotiin. Välttelen tarkoituksella töiden jälkeen kotona käymistä, sillä bussilla liikkuessa jämähtäisin aivan varmasti sohvan nurkkaan, koska nuo aikataulut nyt ovat mitä ovat. Liikunnasta on muodostunut vuosien varrella niin rutiininomaista, että sitä osaa jo  todella kaivata jos ei jostain syystä pääsekään liikkumaan. Harvemmin on tosin niitä päiviä kun treeni tulee kokonaan skipattua. Silloin on joko oikeasti kipeänä tai  oikeasti todella kiireinen, eikä saa millään järjestettyä aikatauluja kohdilleen. Tällä hetkellä minulla on siis valmentajani Minnan suunnittelema viisijakoinen ohjelma, joka tarkoittaa viisi salitreeniä viikkoon, ja jonka lisäksi teen yhden palauttelevan treenin uinnin/vesijuoksun muodossa.

Maanantai – selkä ja hauis

Maanantaina treenaan selän ja haukset. Tämä treeni on ehkä mun viikon lempitreenini. Mulla hermottuu vahvojen trapsien vuoksi latsit hieman heikosti, joten olen aina hyvin innoissani kun pääsen ns. harjoittelemaan niiden treenaamista. Joudun latseille kohdistetuissa liikkeissä pitämään painot vielä suhteellisen matalina, jotta saan pidettyä tekniikan oikeanlaisena enkä yritä repiä liikettä pakosti väärällä lihaksella. Dominoivat lihakset tekevät helposti tämän työn jos ei ole tarkkana. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä ettei raskailla painoilla voisi treenata! Kyllä voi ja pitääkin. Vähintäänkin silloin kun liike menee oikeaan paikkaan. Latsit eivät aktivoidu mulla niin hyvin esimerkiksi alataljassa, mutta yhden käden kulmasoudussa sitäkin paremmin.

Tiistai – rinta ja olkapäät

Myös yksi lempitreeneistä kun olen tosta penkkaamisesta muutenkin innostunut. Ja olkapäitähän nyt on aina kiva tehdä. Mulla kun tuo hartialinja ei ole mikään mahdottoman leveä, pyöreät olkapäät tuovat fysiikkaan hieman levyttä raskaiden jalkojen rinnalle. Yläkroppaan voisin mielestäni muutenkin saada vielä hieman lisää massiivisuutta lihasmassan muodossa.

Keskiviikko – etureidet

Tämä on se treeni viikosta, jolloin tarvitsen eniten keräilyä ennen treeniä. Reidenojennuksia, hack-kyykkyä ja askelkyykkyjä, hyi yök! Tämä on tosin yksi niistä treeneistä, jonka tekemisen jälkeen on paras fiilis kun on ylittänyt itsensä. Tämä on myös yksi niistä treeneistä, joissa treenikaveri on varsin tarpeellinen.

Torstai – treenivapaa

Torstaisin en tee mitään treenaamiseen liittyvää. Nukun ehkä päikkärit tai kirjoittelen illalla blogia tai teen muita töitä. Niin kuin tänäänkin.

Perjantai – olkapäät ja ojentajat

Viikon toinen olkapäätreeni ojentajien kera. Olen muutenkin aina tykännyt treenata ojentajia, joten tässä on taas yksi treeni, jota aina odotan. Koska #bouldershoulder.

Lauantai – takareidet ja pakara

Lauantai on treenipäivistä yksi mukavampia, sillä voin rauhassa valmistautua koko aamupäivän tähän treeniin. Tämä on keskiviikon ohella yksi viikon raskaimpia treenejä, mutta hyvän jalkatreenin jälkeen sitä tulee kyllä lähdettyä hymyissä suin salilta kotiin. Pyrin ajoittamaan lauantain treenin puolen päivän kieppeille niin on sitten koko ilta aikaa rentoilla.

Sunnuntai – treenivapaa

Viikon toinen päivä, jolloin en treenaa salilla. Tosin käyn sunnuntaina uimassa, mutta sitä ei juurikaan voi kuntoiluksi kutsua. Oon kirjaimellisesti sunnuntaiuimari. Kohdallani uiminen ja vesijuokseminen on lähinnä sellaista palauttelevaa liikuntaa, josta suurin osa ajasta kuluu höyrysaunassa nautiskeluun.

Tällainen on siis mun tämän hetkinen treenijakoni. Millaisella treenijaolla treenaat itse mieluiten? Ja monilajiharrastajat, olisi myös mielenkiintoista tietää kuinka jaottelet treeniviikkonne?

Seuraa blogia Facebookissa, InstagramissaBloglovinissa tai Blogit.fissä.

Vastaa

css.php