Nyt kun olen alkanut kirjoitella blogia taas enemmän, huomaan kuinka kirjoitustaitoni on selkästi taantunut. Aikaisemmin sanoja ja niiden synonyymejä vain putkahteli päähän kun nyt voin joutua pinnistelemään jonkin helponkin sanan kanssa. Olen aika varma, että tämä johtuu osittain siitä, että en enää lue niin paljon kuin aikaisemmin. Ennen luin aamiaispöydässäkin kaikki ilmaisjakelut Turkulaisesta Gigantin mainoksiin ja illalla nukahdin hyvän kirjan ääreen. Vapaapäivänä saatoin edetä romaania useamman sataa sivua eteenpäin, koska kirjan tarina vei mukanaan. Itse asiassa luin työ- tai koulumatkalla lähes aina bussissa jotain. Nyt en ole lukenut kunnolla mitään varmaan viiteen vuoteen. Mulla ei ole mukamas aikaa. Herranisä, onhan mulla edelleenkin se sama aika käytettävissä kuin aikaisemminkin, mutta priorisoin sen nykyään vain eri tavalla  — neppaillen kaikkea turhaa somessa.

Mulla ja somella on varsinainen viha-rakkaussuhde. Se on varsin inspiroiva, mutta useimmiten myös aivan turha. Huomaan usein tylsistyessäni käteni hakeutuvan luurin ääreen selailemaan Instagramia, Twitteriä ja Facebookia. Snapchatistä en ole enää niin innoissani. Onneksi, sillä noihin nykyisiinkin kuluu jo aivan liikaa aikaa. Kellotin kerran yhtenä vapaana iltana, että mulla kului tähän täysin turhaan rumbaan kaksi tuntia elämästäni. En siis tehnyt salin jälkeen mitään muuta kuin makoilin sängyssä ja pläräsin eri sivuja läpi. Kun olin saanut yhden somen ”päätökseen”, siirryin seuraavaan. Kun olin käynyt kaikki läpi, aloitin kierroksen alusta, ettei minulta vain jäisi jotain näkemättä. Tämä sai minut itsenikin huolestumaan omasta käytöksestäni. Täytyykö oikeasti koko ajan olla tietoinen kaikesta? Olen tämän jälkeen ruvennut välttelemään huomattavasti somea varsinkin iltaisin, sillä rauhoitun paremmin unten mailla ilman somen tuomaa jatkuvaa visuaalista ärsykettä.

Vaikka käytänkin paljon somea, välttelen sitä aivan viimeiseen asti esimerkiksi tapaamisissa. Mua haittaa aivan suunnattomasti, että joku keskittyy tapaamisessa (oli se sitten kuinka kasuaali tahansa) mieluummin puhelimensa selailuun kuin höpöttelyyn kanssani, sillä koen vahvasti ettei minua arvosteta. Turhaudun siis todella paljon jos toinen ei ole aktiivisesti läsnä siinä hetkessä. Päätimme myös tässä kotitaloudessa jokunen kuukausi takaperin, että emme koske puhelimeen enää tietyn kellonajan jälkeen. Aina tämä ei ole onnistunut aivan täydellisesti, mutta yritys on kova! 😀

Olen huomannut, että olen alkanut haaveilemaan suuresti mökille lähtemisestä. Meidän mökillämme ei siis toimi yhtään mikään. Puhelutkaan eivät välttämättä tule perille huonojen linjojen vuoksi. Se siinä onkin juuri parasta —  se kun olet aivan tavoittamattomissa. Mennään mökille seuraavan kerran muutaman viikon päästä pääsiäisenä. Pidän silloin kunnon somepaaston.

Kuinka paljon aikaa sinä käytät sosiaalisen median parissa?

 

Seuraa blogia Facebookissa, InstagramissaBloglovinissa tai Blogit.fissä.

2 Comments

  1. Kerttu Rinta-Valkama Reply

    Varmaan ihan liikaa, ennen olin kaikkia näitä vastaan. Oon vielä semmonen et on pakko tehä vähintään kahta, mielellään kolmea asiaa samaan aikaan. Saa nähä miten jatkossa ????. Mistäpäin Turkua noi ihanasti kuvat muuten on? ????

    • Jade-Yolanda Reply

      Mulla on aivan sama juttu! Jouduin jopa poistamaan muutamia appejä, jotta en käyttäisi niitä liikaa 😀 Nää kuvat on otettu Jokirannasta Cafe Artin terassilta 🙂

Vastaa

css.php