Juoksupaita Nike täältä* // Legginssit Superhot // kengät Adidas Superstar (samantyyliset*)

Mun instaan tipahti yksi päivä mielenkiintoinen kommentti: ”Pitäiskö sun laihduttaa? Dieetti tekis hyvää sun vatsamakkaroille.” Ensireaktio oli naurun remakka, sillä kuka urpo lähtee kommentoimaan toisen kuvia noin mauttomasti, oli niissä vatsamakkaroita tai ei. Suljin puhelimen enkä vastannut kommenttiin mitään. Jonkin ajan päästä mua alkoi tietysti kaivertelemaan kuka kommentin oikein kirjoitti. Kuka oli tämä ihminen, joka halusi purkaa omaa pahaa oloaan muihin. Tässä välissä kommentti oli käyty poistamassa. Ei riittänyt kantti seistä omien sanojensa takana. Onneksi itsetuntoni ei ole riippuvainen vatsamakkaroistani. Tunnen itseni ja tiedän varsin hyvin, ettei minun tarvitse olla täydellinen  kelvatakseni. Se olisi aivan liian stressaavaa. Kymmenen vuotta takaperin olisin saattanut ajatellut asiasta hieman toisin. Onneksi olen ehtinyt tässä välissä kasvaa aikuiseksi ja lakata välittämästä mitä muut ovat ulkonäöstäni mieltä. Tämä tosin saattaa kuulostaa ristiriitaiselta kun kerran kilpailen lajissa nimeltä bikini fitness, jossa kisasuoritus punnitaan täysin ulkonäön varaisesti. En jaksa tällä kertaa enempää avata tätä aihetta, mutta yleisesti sinne kisalavalle on turha nousta pönkittämään olematonta itsetuntoa. Se ei nimittäin tule toimimaan.

Mua huolestuttaa suuresti ajatusmaailma, että joku uskoo ulkonäön määrittelevän häntä ihmisenä – kuvittelee, esimerkiksi että olisi paljon onnellisempi viisi kiloa hoikempana, vaikka oikeasti henkisen tasapainon löytämiseen tarvittaisiin jotain aivan muuta kuin kehonmuokkausta suuntaan jos toiseen. On paljon haastavampaa harrastaa itsetutkiskelua kuin keskittyä ulkonäöllisiin seikkoihin. Miten olisi jos keskittyisimme hieman enemmän siihen, että tunnemme itsemme? Millaisista asioista pidämme ja mistä emme pidä? Mitä asioita arvostamme niin työelämässä kuin ystävyyssuhteissa? Mistä asioista suutumme ja miksi sekä mitkä asiat saavat meidät hyvälle tuulelle? Kirjoitin kerran ihan oikeasti näistä tekstin itselleni, jossa jäsentelin omia tuntojani edellä mainistuista tunteista. Oli aika silmiä aukaisevaa.

Meidän arvomme, käytöksemme ja periaatteemme määrittelevät meidät, ei ulkonäkömme. Kun siis tiedät kuka olet ja minne olet menossa, on mielesi tasapainossa. Se jos jokin on täydellistä ulkonäköä tärkeämpää.

Sisältää mainoslinkkejä*

Seuraa blogia Facebookissa, InstagramissaBloglovinissa tai Blogit.fissä.

Vastaa

css.php