Postauksen legginssit täältä*

Nyt kun olen alkanut taas kirjoittamaan ahkerammin blogia ja päivittämään sitä myöden tiiviimmin sometilejäni, on Instagramin yksityisviestipuoli räjähtänyt aivan käsiin. Eikä kauhean hyvällä tavalla. Olen yrittänyt pitää tilini sporttisen tyylikkäänä, sillä en koe itseäni luontevaksi kameran edessä vähissä vaatteissa. Joskus tietysti saatan postata jonkin urheiluliivikuvan, mutta pääasiassa olen yrittänyt vältellä näitä. Ainakin sen verran, että profiilistani löytyisi jotain muutakin sisältöä kuin tissit. Tästä harkitsevaisuudesta huolimatta saan päivittäin useita törkyisiä yhteydenottoja Instagramin Direct Messagessa. Kaikkein hauskimmissa tarjotaan rahaa tai muuta vastiketta seksiä vastaan. Noh, vaihtokauppa sekin. En tosin ole ikinä ajatellut istuvani aarrearkun päällä.

Ennen Instagram-spämmejä olen elänyt todellisessa lintukodossa, sillä en ollut aikaisemmin kuullut puolistakaan näistä ”rahanansaintakeinoista” ja niihin liittyvistä termeistä. Esimerkkinä sponsoroinnit, sugarbabe ja hummus. Nämä yhteydenotot etenevät lähes aina aina samalla kaavalla. Henkilö A ottaa yhteyttä tekaistun profiilin kautta. Profiilista ei pysty päättelemään kuka tämä henkilö oikeasti on, sillä profiilissa ei ole julkaistu yhtäkään kuvaa tai muitakaan tietoja. Nämä profiilit seuraavat myöskin vain tietyntyyppisiä naisia riippuen profiilin taustalla olevan henkilön mieltymyksistä. Viestit tosin sitten saattavatkin olla erilaisia. Osa heittää omat törkyiset ehdotuksensa heti ensiviestistä lähtien ilmoille ja toiset juttelevat ensin niitä näitä. Ja kyllä — olen ollut ja olen edelleenkin niin naiivi, että saatan jopa vastata näihin. Niihin asiallisiin siis. En sen takia, että kaipaisin itsetunnon pönkitystä muilta kuin omalta mieheltäni, vaan siksi että minusta on kohteliasta vastata jos joku minulle viestittää. Tosin tämäkin on on vähenemään päin, sillä useimmiten vastaaminen on näiden tapausten vuoksi vain ajan tuhlausta.

En tiedä olenko vain vanhanaikainen, mutta en oikein ymmärrä mitä tällaisilla viesteilla haetaan. Onko oikeasti joku niin tyhmä, että lähtee tällaisiin mukaan? Entä toimiiko tämä niin, että kunhan tarpeeksi kauan haravoi niin joku nappaa kyllä kiinni? Huhujen mukaan kyllä. Rahalla saa ihmeellisiä asioita aikaan, itsekunnioituksesta viis. Nyt puhun niin tarjoajan kuin vastaanottajan itsekunnioituksesta. Vaikka olen monelle asialle varsin avoin enkä tyrmää helpolla, tämä vastikkeellinen vaihtokauppa on yksi niistä asioista, joita en pysty ymmärtämään. Onko joku oikeasti niin epätoivoisessa tilanteessa, että ei keksi muutakaan keinoa ansaita rahaa tai saada lämpöä?

Mitä ajatuksia tämä herättää teissä? Oletteko itse kohdanneet tällaisia törkyviestejä?

*Sisältää mainoslinkkejä

Seuraa blogia FacebookissaInstagramissaBloglovinissa tai Blogit.fissä.

Vastaa

css.php