Kuten aikaisemmassa postauksessa mainitsin, mulla käytettiin  tuota alipainehoitoa yhdistettynä ultraääneen selluliittihoitona, mutta sitä on mahdollista käyttää myös vammojen hoidon tukena tukemassa fysioterapisia kuntoutusmenetelmiä.

Alipainehoito on alunperin kehitelty Nasan lääkäreiden ja asiantuntijoiden kanssa avaruuslääketieteeseen, sillä avaruuden painottomuudessa sydän ei pystyisi kierrättämään verta kehon alaosiin. Alipainehoidossa hoidettavaan alueeseen kohdistuu mekaaninen imu- ja puristuspaine, jossa jalkoihin virtaa verta ja happea alipaineen avulla. Käytännössä tuo alipainelaitteessa makoilu tuntuu siltä kuin kevyesti imuttavassa imurissa makoilisi (katso kuvat täältä). Eli kaiken kaikkiaan aika rentouttavalta!

Parempaa suoritustasoa ammattiurheilijoille ja puoliammattilaisille

High Care Hyvinvoinnin Karita näytti minulle muutamia lehtileikkeitä, joissa mm. FC Barcelonalla ja Cristiano Ronaldolla on kotonaan käytössä kyseinen laite. Alipainehoidolla pystytään tarjoamaan urheilijoille korkeampaa suorituskapasiteettia, sillä jo yksinään aikaisemmin mainitut ominaisuudet eli verenkierron paraneminen ja lisääntyminen veressä ovat suorituskyvyn ja palautumisen kannalta tärkeitä. Tämän lisäksi lihasten lepojäykkyys laskee hoidon jälkeen ja tämä parantaa notkeutta ja kestävyyttä sekä luonnollisestikin vähentää loukkaantumisriskiä. Myös palautuminen nopeutuu kun maitohapot pilkkoutuvat nopeammin ja perinteinen jäähdyttely tehostuu. Eli lyhyesti tiivistettynä: mitä tehokkaammin urheilija pystyy treenaamaan ja mitä enemmän hän säästyy vammoilta, jotka hidastavat tai katkaisevat kehityksen, sitä parempia tuloksia on urheilijoille luvassa.

Tehokkaampaa kuntoutumista

Tehokas kuntoutuminen on ammatikseen urheileville tärkeää, mutta sitä ei tule mielestäni aliarvioida myöskään meillä tavallisilla ihmisillä. Alipainehoidon teho lievempien loukkaantumisten kuntouttamisessa liittyy imunesteen nopeampaan virtaukseen, passiiviseen verenkiertoelimistön harjoittamiseen ja turvotuksen poistamiseen sekä kipujen vähentymiseen, joka taas helpottaa itse fysioterapiaa. Fyysisten apujen lisäksi kuntouttamisessa täytyy muistaa tehokkaan ja selkeästi etenevän kuntoutuksen vaikutus mieleen. Vammautumiset eivät ole koskaan helppoja, sillä omasta kokemuksesta tiedän, että fyysisillä kivuilla on harvinaisen usein myös vaikutusta vetää oma mieli matalaksi. Mitä nopeammin pääsee jälkeen omiin rutiineihin kiinni, sitä miellyttävämpää elämä taas on!

Terve ihokudos selluliittihoidolla

Kuten me naiset tiedämme jo miljoonaan kertaan naistenlehdistä lukeneina, selluliitti on ihon tulehdustila, joka saattaa olla pahaksi äityneenä hyvinkin kivulias. Omalla kohdallani se ei vielä tee kipeää, mutta on parempi mitä aikaisemmin ongelmaa on alettu työstämään. Hyvin pitkään näiden hoitojen parissa työskelleenä High Care Hyvinvoinnin Karitalla oli heti ensitapaamiselta lähtien selkeä näkemys siitä, millaista hoitoa ja kuinka pitkän hoitosarjan ihokudos tarvitsee tullakseen paremmaksi. Selluliittihoidon teho perustuu lymfajärjestelmän ja verenkierron tehostamiseen alipaineella sekä rasvanpolton aktivointiin ja sidekudoksen kiinteyttämiseen ultraäänen ja alipainehieronnan avulla. Tavoitteena on siis saada muokattua kudosta terveeksi niin ulkoisesti kuin sisäisestikin!

Oma kokemus

Karitalla on käynyt vuosien mittaan niin paljon asiakkaita erilaisilla lähtökohdilla ja erilaisilla tarpeilla, ja hänelle on kehittynytkin tästä syystä erittäin hyvä kuva siitä, miten erivaiheissa olevat ihokudoksen (nyt tarkoitan selluliitin astetta) tarvitsevat aikaa ja käsittelyä. Itselläni katsottiin sopivaksi tuo 8:n hoidon sarja, jossa eron alkoi huomaamaan siinä kolmannella hoitokerralla. Ensimmäinen hoitokerta tuntui miellyttävältä, mutta mitä pidemmälle hoitokerroissa mentiin, sitä ”ruoppaavammalta” alipainehieronta alkoi tuntumaan. En kutsuisi yhdistelmähoitoa omalta kohdaltani kivuliaaksi, mutta SPM-alipainehieronta tuntui selvästi niissä kohdissa, joissa selluliitti on tiukempaan kiinni. Varsinkin vasen takareisi jumitti oikein kunnolla. Karita kertoi tämän olevan tavallista ja sillä on kuulemma yhteyttä suoliston hyvinvointiin.

Pääasiassa hoidoksi muodostui alipainehoidosta, ultraäänestä ja SPM-alipainehieronnasta muodostuva BODY- vartalonmuokkaus ja selluliittihoito, mutta yhdistimme hoitosarjaan myös BodyWrapping -kehokäärintää sekä infrapunapussia. Molemmat hoidot olivat todella miellyttäviä kokemuksia. BodyWrapping-hoitoon kuului hoidettavan alueen kuorinta, tehoaineen levitys ja käärintä. Tämän jälkeen kun minut oli kääritty, hyppäsin lymfabootseihin rentoutumaan puoleksi tunniksi hoitopöydälle. Tämä oli ensimmäinen kosketukseni lymfabootseihin ja niiden pumppaava tunne jaloissa oli hyvin rentouttava ja jalat todella kevyen tuntuiset hoidon jälkeen. Toisella kerralla lymfabootsit yhdistettiin ultraääneen ja alipainehierontaan. Mukavan lämpöinen infrapunapussi olikin sitten niin miellyttävä rentoutushetki keskellä päivää, että olin torkahtanut hoitopöydälle!

Ettei tämä postaus paisu liian pitkäksi, julkaisen ennen ja jälkeen-kuvat seuraavassa postauksessa. Seuraavasta aiheeseen liittyvästä postauksesta tulee löytymään myös -15% alennuskoodi sarjahoitopakettiin. Siihen asti, muistakaa varailla Karitalta aikaa 45 euron arvoiseen kokeiluhoitoon täältä tai soittamalla numeroon +35822504090 (kertokaa Jadelta terkkuja)!

Seuraa blogia FacebookissaInstagramissa ja Bloglovinissa.

Vastaa

css.php