Eikö ihan selvästi ala jo kevät olemaan aivan näillä nurkilla? Eilen ja tänään uskoni kevään saapumiseen on ollut vähän kortilla, kun eilen skrapattiin aamulla auton tuulilasia viiden asteen pakkasessa ja tänään rämmittiin takatalven tuomassa loskassa. Olen jo pikkuhiljaa alkanut pukeutumaan hieman keväisemmin, vaikka säät eivät olekaan kanssani vielä samalla aaltopituudella. Nilkathan tuolla vielä täysin jäätyy pienemmissä kengissä, mutta olen jo niin kyllästynyt talvikenkiin! Tiedättekö mistä muusta kuin fiiliksestä tietää, että kevät kortilla? No siitä tietysti, että tuoreen tankoparsan hinta on laskenut. Olen kyttäillyt tuota herkullista kausituotetta Lidlissä sillä silmällä jo pidemmän aikaa, mutta en ole sitä aikaisemmin korkean hinnan vuoksi raaskinut ostaa. Nyt hinnat ovat tulleet reilusti alas enkä malttanut olla ostamatta, sillä tykkään tankoparasta aivan älyttömästi. Rakkauteni tankoparsaan on alkanut ensimmäisellä kisadieetillä, kun dieettiruokavaliossa oli paljon vihreitä kasviksia. Perinteinen parsakaali alkoi aika nopeasti kyllästyttämään, mutta tankoparsaan en ole vieläkään kyllästynyt. Se on niin herkullista ja parasta siinä on, että se on vielä nopea valmistaa. Kolmisen minuuttia kiehautusta ja tämä kevätherkku on valmiina kohti ääntä lapattavaksi.

Tykkään kokata arkisin todella yksinkertaista ruokaa, jota on helppo valmistaa suuria määriä kerralla. Esimerkiksi kasviksia on mielestäni mukavampi pilkkoa paljon kerralla kuin että pilkkoisin niitä vähän joka päivä. Tällöin saan myös valmistettua ruokaa useammaksi päiväksi kerrallaan, jolloin katala nälkäkään ei pääse iskemään huomaamatta, kun aina löytyy jääkaapista jotain valmista sapuskaa. Mulla on muuten nälkäisenä huomattavasti lyhyempi pinna, joten ihan muidenkin mukavuudeksi on hyvä, että nopeasti lämmitettävää vatsan täytettä on välittömästi saatavissa 😀 Viikonloppuisin sitten jaksaa panostaa ruoan laittoon eri tavalla kun vapaapäivän tunnit eivät ole niin rajoitetut.

Arkikokkailujani voisi kuvailla helpoksi, nopeaksi ja yksinkertaiseksi. Useimmiten lappaan Lidlin vihannes- ja hedelmäosastolta vain kaikkia kivannäköisia vihanneksia ostoskärryyn ja mietin kotona vasta tarkemmin mitä niistä saisikaan aikaan. En siis useinkaan suunnittele kauheasti etukäteen ruokailuja, vaan menen niiden suhteen aika perinteisellä peruskaavalla: lihaa, kasviksia ja lisuketta.  Tällä kertaa valmistin kanan ja tankoparsan kylkeen lisukkeeksi raikkaan kevätriisin, josta riitti syötävää useammaksikin ateriaksi. Aamulla oli taas helppo pakata valmiit ruoat jääkaapista töihin mukaan 😉

Raikas kevätriisi

  • Jasminriisiä
  • Herkkusieniä
  • Paprikaa
  • Kesäkurpitsaa
  • Lehtikaalia

Ohjeistus:
Keitä itsellesi sopiva määrä riisiä valmiiksi esimerkiksi kasvisliemikuution kanssa. Paista herkkusienet, paprika, kesäkurpitsa ja lehtikaali oliiviöljyssä ja mausta oman maun mukaan. Itse tykkään käyttää valkosipua, chiliä, suolaa ja vähän pippuria. Lopuksi heitä valmis riisi kasvisten kanssa sekaisin ja tarkista maku. Nam!

Millaisia teidän arkiruokanne ovat? Jaksatteko panostaa kokkailuun arkisin vai olette samanlaisia arkikokkailijoita kuin minäkin?

 

Seuraa blogia Facebookissa, Instagramissa tai Bloglovinissa.

Vastaa

css.php