Terveisiä Lontoosta! Tultiin keskiviikkona kotiin reissusta avopuolisoni ja hänen äitinsä kanssa ja mulle jäi aivan suunnaton hinku lähteä heti takaisin. Aloin jo käymään ajatuksen tasolla pienessä päässäni läpi Lontoon työmahdollisuuksia. Harmi vain kun ammattienglantini ei ole niin loistavaa, että saisin työhaastattelussa itsestäni parhaat puoleni esiin :’D Hyvä puoli kuitenkin työssäni on, että suurin osa web design/-marketing -termeistä on englanniksi, joten ehkä sen suhteen ei tulisikaan ongelmia. No, se siitä ajatusleikistä!

Yövyimme matkan ajan Croydonin alueella hotelli Jury’s Innissä Lontoon eteläreunalla. Hotelli oli kaikin puolin oikein hyvä ja tällaiset budjettimatkailijat selviytyivät 20 minuutin junamatka keskustaan paremmin kuin hyvin. Lontoon julkiset ovat muutenkin todella toimivat. Kaikkien tärkeimpien nähtävyyksien lähelle pääsee kätevästi metrolla. Ostimme lentokentältä neljän punnan liput coachiin (paikallisjuna?) ja Croydonissa ostimme pääasemalta Oyster-kortit, jolla suhasimme koko reissun ajan kätevästi metroilla, busseilla ja coacheilla pitkin kaupunkia. Suosittelen ehdottomasti Oyster- tai Travel Cardin ostamista, sillä yksittäisen matkan ostaminen on tehty ilmeisesti tarkoituksella kalliiksi. Hintaa yksittäiselle matkalle tuli muistaakseni 6,40 £.

Ehdittiin käydä viidessä päivässä läpi todella paljon nähtävyyksiä, mutta British Museum, Mamma Mia! -musikaali ja Regent Park nousivat matkan suosikkeihini. Mua harmittaa aivan vietävästi ettei ehditty viettämään British Museumissa enempää aikaa, sillä olen todellinen historianörtti. Olen muutenkin aivan hurmiossa kaikista muumioista ja muista ihmiskunnan historian jäänteistä, joten tämä ilmainen museo tarjosi parastaan koko ajan edestä. Vietimme British Museumissa puolitoista tuntia ja nähtävää olisi riittänyt vaikka usealle päivälle. British Museum ei siis ole turhaan Lontoon Trip Advisorin Näe ja Koe-rankingissa sijalla 1. Linkkasin arvostelut tähän ja voin täysin yhtyä niihin. Onneksi Lontooseen matkustaminen on suhteellisen edullista, joten sinne voi aina palata. Ihan vaikka tuon museon vuoksi.

Mitkä ovat teidän suosikkikohteenne Lontoossa?

 

Seuraa blogia Facebookissa, InstagramissaBloglovinissa tai Blogit.fissä.

Vastaa

css.php