Ensimmäinen viikko välidieettiä takana ja mä oon aivan fiilareissa siitä. Olen käynyt nyt jonkun verran käynyt katsomassa syksyn kilpailijoiden kanssa poseja ja se on herättänyt itsessäni myös kisavietin. Jumankauta kun haluttaa kisata! Aloin omissa nostalgioissani lukemaan vanhoja postauksiani ja ne palauttivat elävästi mieleeni kaikki kisamuistoni. Ihan kuin vanhoja postauksia lukiessa olisin elänyt jokaisen noista kisoista uudelleen. Muistan mm. jokaisesta kisasta millainen fiilis sen jälkeen oli, jokaisen muiston, onnen tunteen ja epävarmuuden hetken. Hienoja hetkiä jokainen. Omalla tavallaan. Tietyt epäonnistumiset ovat kasvattaneet minua paljon myös urheilijana ja tehneet nälästäni vielä kovemman. Haluni onnistua seuraavassa kisassani on niin suuri, että se voi jopa koitua kompastuskivekseni.

Monet tuntevatkin kisataustani, mutta blogimuuton jälkeen tänne on ilmestynyt jonkin verran uusia lukijoita, joille kasasin erityisesti tällaisen pienen koosteen omasta kilpailutaustastani bikini fitneksen parissa. Tietysti muutkin kiinnostuneet voivat lukaista millaisia ajatuksia kisani ovat minussa herättäneet. Jokaisesta kultaisesta otsikosta klikkaamalla pääsee lukemaan enemmän kyseisestä kisasta. Kaikki kisafiilikset ovat kirjoitettu kyseisenä ajankohtana, joten autenttisia fiiliksiä on aivan varmasti luvassa 😉

Ensimmäiset kilpailuni, Jyväskylän karsintakilpailut

Ensimmäinen kilpailuni oli aivan uskomaton tuhkimotarina — yleisen sarjan voitto ja paikka junioreiden MM-kilpailuihin. Kilpailussa kaikki meni kunnon ja lookin suhteen aivan nappiin, vaikka T-kävelyssä (silloin ei ollut vielä I-kävelyä) olisikin ollut parantamisen varaa. Tästä kisasta minulla on parhaimmat muistot, sillä sain jakaa kisatilanteen ihanan Eerikan kanssa, jonka kanssa jaoin ensimmäisen preppini <3

Junioreiden MM-kilpailut Meksikossa

Hui, välillä olen jälkeenpäin miettinyt kuinka untuvikkona sitä on oltu maailmalla kisaamassa. Kisat menivat olosuhteisiin nähden varsin hyvin, sillä unen määrä oli tuolla reissulla varsin alhainen ja stressitasot kovat. Meksikossa kun mikään ei tuntunut toimivan — pitkät matkustusajat, joiden seurauksena jalat olivat aivan turvoksissa, ruoat häviksissä ja suomalaisen makuun varsin epämääräiset kisa-aikataulut. No, neljäs sija sieltä napsahti ja siitä saa olla edelleenkin aika ylpeä.

Nordic Fitness Expo 2014

Viikko junnu-MM:eiden jälkeen kisasin syksyn suurimmass fitness-skabassa eli Expoilla. Sain kunnian kisata Nicole Wilkins Championshipsissä (nykyinen Bem Weider) ja seuraavana päivänä SM-kisassa. Kisasin ensimmäistä kertaa kaksi päivää peräkkäin ja tämä osoittautui yllättävän raskaaksi kun istuin kisan jälkeen vielä väsyneenä doping-testeissä.

Toinen kilpailukauteni

Toiseen kilpailukauteeni valmistauduin suhteellisin kovin odotuksin. Harmikseni vain olin päästänyt itseni keräämään vähän turhan paljon painoa offilla, joten prepille lähtö ei ollut aivan optimaalisin. Elopainoa olisi pitänyt olla hieman vähemmän ja dieetille lähdettiin aika kiireellä. Molemmat olivat aivan omia vikojani, mutta kisakaudesta selvittiin. En tosin täyttänyt omia tavoitteitani, mutta parempaan suoritukseen tuskin olisin noilla eväillä yltänyt. Tästä kaudesta jäi käteen valtava nälkä kehittyä parhaaksi versioksi itsestään.

Jyväskylän karsintakilpailut

Bikinien väri vaihtui ja offilla oli tullut hyvin kehitystä, mutta kunto jäi Jyväskylän karsintoihin liian pehmeäksi. Siitä huolimatta sijoitus oli varsin hyvä, itsekin taisin yllättyä. Olin innoissani päästessäni uudelleen kisaamaan kansainväliseen kisaan, mutta siellä tuli sitten selkään ja aika kovaa.

Nordic Fitness Expo 2015

Viimeisen kisani. Kuntoa oltiin saati riivittyä eteenpäin, mutta olin silti pehmeä. Varsinkin jaloista. Hiton kintut. KV-kisan spoilasinkin jo edelliseessä kappaleessa ja tästä kisaviikonlopusta jäi vain fiilis, että en halua enää ikinä kisata vajaalla kunnolla, sillä se syö kisatilanteessa melkoisesti itsetuntoa. Vaikea esittää lavalla ylvästä kun miettii koko ajan hölskyviä jalkojaan. Myös esiintymiseni jäi tästä syystä kovin vaisuksi. Myöhemmin omia kisavideoitani analysoidessa en ollut tunnistaa itseäni. Minulla on yleensä lavalla erittäin hauskaa, mutta tuossa kisassa se ei erityisesti näkynyt. Nautin siitä huolimatta lavalla olosta ja tämä kokemus on saanut minut puskemaan vain enemmän itseäni eteenpäin.

Sellainen on siis taustani bikini fitneksen parissa. Joko nyt ymmärrät miksi haluan tässä kohtaa pitää pienen välidieetin ennen keväällä alkavaa kisakautta? Tavoitteena olisi lähteä paremmalla lähtökunnolla kisadieetille, harjoitella enemmän esiintymistä (sen merkitystä kun ei voi yhtään aliarvioida) ja kehittää myös omaa henkistä mentaliteettia. Tämä siis luonnollisestikin kaiken muun treenauksen lisäksi. Aikamoinen vuosi siis tulossa.

Seuraa blogia FacebookissaInstagramissaBloglovinissa tai Blogit.fissä.
Liity myös Youtube-kanavani tilaajaksi.

2 Comments

  1. Heippa. Kiitos osallistumisesta Maitokahvimedian Kuukauden Blogi kisaan! Blogisi on melkoisen uusi, mutta siinä on selkeästi ammattimaista otetta ja on varsin uskottava kokonaisuus. Blogisi sisältää todella paljon wellness/fitness puolen tietoutta. Toivottavasti kaikki lajin harrastajat löytävät blogisi pariin!! Julkaisemme kk blogin viikonloppuna. Ihanaa ja värikästä syksyä sinulle ja voimia bloggaamiseen.

    • Jade-Yolanda Reply

      Vautsi, kiitoksia paljon!!! Ihanaa syksyä myös sinne 🙂

Vastaa

css.php