Olen vuosien saatossa huomannut kuinka helppoa ihmisten on vain polkea paikallaan elämässä ja tyytyä siihen mihin elämä meitä vie. Joskus se vie aivan vahingossa parempaan suuntaan, mutta mitä jos aktiivisesti hakeutuisimme tilanteisiin, jotka saattavat tuntua riskiltä, mutta jotka onnistuessaan johtavat johonkin paljon hienompaa, kuten vaikka uuteen työpaikkaan tai uuteen tyydyttävämpään elämäntilanteeseen. Olemme kuitenkin usein aivan liian epävarmoja ottaaksemme tämän riskin. Olen kirjoitellut epäonnistumisen pelosta aikaisemminkin, mutta nyt ajattelin avata hieman tarkemmin mitä muutoksia sunkin kannattaisi tehdä elämässäsi, jotta voisit olla tarpeeksi itsevarma niissä asioissa, jotka tuottavat sinulle eniten iloa ja ovat tärkeitä.

1. Keskustele itsesi kanssa

Oletko ikinä kuulostellut miltä itsepuhelusi kuulostaa? Puhutko itsellesi negatiiviseen sävyyn vai kannustatko itseäsi eteenpäin? Vanha klisee on, että sinun tulee puhua itsellesi yhtä postitiiviseen ja rohkaisevaan sävyyn kuin keskustelisit ystävällesi, joka on vaikeassa tilanteessa. Käännä negatiiviset ajatukset positiivisiksi, sillä negatiiviset ajatukset ja epäilyt vain ruokkivat ikuista tyytymättömyyden noidenkehää. Mitä jos esimerkiksi laihduttaessa kääntäisitkin ”mä en ikinä laihdu” -ajatukset toisenlaisille moodille? ”Tämähän etenee pikkuhiljaa koko ajan”-ajatus kuulostaa jo paljon paremmalta ja se on samalla kannustavaa keskustelua.

2. Opettele sanomaan ei

Täytyy muistaa, että elämässä on loppujen lopuksi vain rajallisesti aikaa ja sun tulisikin miettiä tarkkaan mihin sen kulutat. Kulutatko sen asioihin, joista todella nautit vai puurratko joka päivä ainoastaan muiden ihmisten unelmien eteen. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, ettet voisi  auttaa muita jos se tuntuu hyvälle. Tärkeille asioille kannattaa raivata aina tilaa. Minusta muiden auttaminen on mahtavaa ja teen sen sitä kun minulla on oikeasti siihen mahdollisuus. Jos mulla on kalenteri aivan tukossa, en halua stressata itseäni tunkemalla sitä vielä enemmän täyteen, sillä näin lopputuloksesta tuskin tulee molempia osapuolia tyydyttävä. Turha epäonnistuminen jos mikä ruokkii lisää omaa epävarmuutta.

3. Uskalla pyytää myös itse apua

Tämä on erityisen vaikeaa minulle. Haluan yleensä tehdä kaiken itse, vaikka se ei olisi kannattavaa, koska aina joku osaa sen paremmin. Olenkin yrittänyt nyt skarpata erityisesti tämän osion kanssa ja tulokset ovat olleet hämmästyttäviä. Ihmiset yleensä auttavat mielellään, kunhan vain on tarpeeksi rohkea kysyäkseen. Olen tiedustellut paljon vinkkejä esimerkiksi treenaamiseen, työasioihin ja sosiaalisen median pyörittämiseen. Tämä on samalla  kuin vahingossa aukaissut ovia loistaviin verkostoihin.

4. Kerää ympärillesi tavoitteitasi tukeva verkosto

Tämä on yksi tärkeimmistä neuvoistani. Kerää ympärillesi ihmisiä, joilla on hyvä itsetunto ja samoja intressejä kuin sinulla. Hyvän itsetunnon omaavat ihmiset eivät lyttää, vaan tukevat ja rohkaisevat sinua päätöksissäsi. Sinun ei tarvitse velloa yksin epävarmuudessa, vaan voitte yhdessä pohtia mitä sinun tulisi tehdä vaikeassa tilanteessa. Näiden lisäksi voitte tarjota toisillenne apua suuntaan jos toiseen. Olette vähän kuin tiimi, jossa toisen vahvuudet tukevat toisen puutteita. Tämä jos mikä tekee sinusta vahvan.

Toivon, että tämä postaus antaa edes jollekin teistä ajattelemisen aihetta <3 Haluan vielä erikseen muistuttaa, että vaikka olisit epävarma itsesi suhteen, ansaitset juuri niistä asioita mistä haaveilet, olivat ne sitten urahaaveita, fitnesshaaveita tai ihan mitä tahansa haaveita. Vain me voimme itse olla kehityksemme tiellä.

Seuraa blogia FacebookissaInstagramissaBloglovinissa tai Blogit.fissä.

2 Comments

  1. Hyviä neuvoja! 🙂 Ja voi kauhea miten tyhjältä toi jokiranta näyttää noissa kuvissa, kun silmä jo ehti tottua isoihin laivoihin 😀 Apua!!

    • Jade-Yolanda Reply

      Kiitoksia. Hah, eikö näytäkin! Nuo laivat olisivat melkein voineet tulla jäädäkseen 😉

Vastaa

css.php